Werkzoekenden

Op 15 april 2021 organiseert het WerkgeversServicepunt de tweede editie van de Online Banenmarkt.

Hier vindt u meer informatie over hoe u zich kunt aanmelden.

Bij deze banenmarkt wordt gematched op basis van competenties oftewel vaardigheden. U geeft bij uw aanmelding aan over welke competenties u beschikt. De werkgever geeft ook aan over welke competenties zijn nieuwe medewerker moet beschikken om het werk goed te kunnen doen.

Vervolgens wordt een match gemaakt met een werkgever die op zoek is naar iemand met uw competenties. Er wordt dus niet gekeken naar werkervaring, opleiding, leeftijd en andere zaken maar puur naar uw vaardigheden en kwaliteiten.

 

Blind date met werkgevers

De “dates” die u heeft met een werkgever zijn online blind speeddates. Hiermee bedoelen we dat een werkgever van tevoren niet weet met wie hij of zij in gesprek gaat. Zo ontstaat er een blanco en open gesprek. U weet daarentegen wel met wie u een gesprek heeft. Zo kunt u zich goed voorbereiden.

Het zou kunnen dat u een blind speeddate heeft met een werkgever waar u zelf nooit aan gedacht, of zelfs misschien nog nooit van gehoord heeft. Wellicht heeft dit bedrijf een functie openstaan die perfect aansluit bij uw competenties. Ook kan het zo zijn dat bedrijven meerdere soorten vacatures hebben zoals bijvoorbeeld een bouwbedrijf die op zoek is naar een administratief medewerker. Kortom, wij raden u aan om het gesprek aan te gaan, laat u verrassen!

Een blind speeddate met een werkgever duurt 12 minuten. U kunt meerdere dates hebben met verschillende werkgevers. Dit zijn er maximaal drie. Klikt het of zijn jullie nog niet uitgepraat? Dan wisselen jullie gegevens uit zodat er een vervolgafspraak kan worden gemaakt.

 

Bedrijfspresentaties en Workshops

In de ochtend kun u bedrijfspresentaties volgen. Zo kunt u een kijkje in de keuken nemen bij verschillende werkgevers. Ook zijn er webinars die ondersteunen bij solliciteren, bijvoorbeeld met tips voor het maken van een goed cv en het houden van een sollicitatiegesprek. De bedrijfspresentaties zijn in de ochtend en de blinddates in de middag.

Een aantal dagen voor de Online Banenmarkt ontvangt u een e-mail met de voor u geselecteerde blind dates en de links om in te loggen. Om deel te nemen heeft u een laptop, smartphone of tablet nodig.

Aanmelden

U kunt zich kosteloos aanmelden. Volg hiervoor de volgende stappen:

Stap 1

Registreer op de website.

Het solliciteren is zo goed als anoniem, omdat het om een blinddate gaat. Om deze reden vult u bij stap 1 alleen uw naam, e-mailadres en competenties in. Om inzicht te krijgen in de doelgroep vragen wij wel uw huidige situatie met betrekking tot werk of uitkering. Deze gegevens zijn geheel anoniem en gebruiken wij verder niet.

Stap 2

Geef aan welke competenties het best bij u passen. Dit moeten er minimaal vijf zijn. Wees hier zorgvuldig in zodat er een zo goed mogelijke match ontstaat tussen u en een werkgever. Weet u niet helemaal zeker wat uw competenties zijn of vindt u het lastig om ze te bepalen, vraag dit dan aan iemand in uw omgeving, uw werkcoach of bekijk de inspiratiepagina op deze website voor meer informatie over de verschillende competenties.

Stap 3

Uw aanmelding is compleet! Na de aanmelding ontvangt u van ons een bevestigingsmail. Een aantal dagen vooraf aan de banenmarkt ontvangt u een e-mail met uw online blind speeddates, de tijden en de links waarmee u kunt deelnemen. Ook kunt u hiervoor inloggen in uw account op de website.

Geen mail ontvangen? Check voor de zekerheid uw spambox.

Heeft u nog andere vragen, bekijk de veelgestelde vragen op deze site of stuur een e-mail naar: info@banenmarktnhn.nl